The Grain Game “Sasfészek”-ben

The Grain Game “Sasfészek”-ben

Három napos Grain Game táborra került sor Beregszász egy olyan negyedében, ahol sok a magyar család él és sok a mélyszegénységben levő gyerek a környéken. A tábort a Beregszászi Második Esély Gyülekezet munkatársai szervezték, a helyszín pedig a “Sasfészek” gyerekotthon volt. Annak ellenére, hogy esős napokkal fenyegettek minket, gyönyörű napsütés volt végig és tudtuk a kedvenc vizes játékokat is játszani.

Szomorú és sanyarú sorsok bontakoztak ki a három nap folyamán. Több gyereknél is megfigyeltük, hogy nagyon tartózkodó és zárkózott volt. Úgy láttuk, hogy a több napos gondoskodás és szerettetteljes figyelem azonban megérintette őket és hisszük, hogy Isten igéje, amit játékosan megérthettek, további hatással lesz rájuk. A gyerekeknek minden nap meleg éltelről gondoskodtunk, sajnos még mindig voltak olyanok, akik csak itt lakhattak jól.

Köszönjük a támogatóknak az önzetlenséget. Sikerült új játékokat venni, édességet, innivalót és nem utolsó sorban finom ebédet biztosítani a gyerekeknek nap, mint nap. Elmodhatjuk, hogy áldott napok voltak és várjuk a folytatást. Azóta néhány gyerek csatlakozott a gyülekezet közösségéhez és rendszeresen jár a vasárnapi alkalmakra.