Sportszerek adományozása Zápszonyban

Sportszerek adományozása Zápszonyban

A Rákoscsabai Béthel Alapítvány finanszírozásával és a Zápszonyi Magyar Baptista Közösség közreműködésével többfunkciós iskolai sportpályát adtak át a minap a beregszászi járási Zápszonyban. Az ünnepélyes átadóra az iskola diákjai színvonalas műsorral, néptánccal, verssel készültek. Túróczi Menyhért, a tanintézmény igazgatója köszönetet mondott a Béthel Alapítványnak, mely már három éve rendszeresen támogatja a települést. Továbbá megköszönte a Zápszonyi Magyar Baptista Közösség lelkipásztorának, Nagy-Kasza Dánielnek a közreműködését mindebben, és nem utolsó sorban a helyieknek, akik kétkezi munkával járultak hozzá a sportpálya elkészítéséhez. A Kárpátaljai Második Esély Jótékonysági Alapítvány nevében Nagy-Kasza Dániel egy sportszereket tartalmazó csomagot adott át Túróczi Menyhértnek.

A Rákoscsabai Béthel Alapítvány az utóbbi években hétmillió forinttal segítette a zápszonyi családokat. Ez az összeg 50 család tűzifához jutását, a már három éve támogatott iskolai étkeztetést és a többfunkciós gumilapos sportpálya építését fedezte.

Mint azt Szomor Imre, a Rákoscsabai Béthel Alapítvány kurátora is elmondta, három évvel ezelőtt jártak először a faluban, a Nagy-Kasza Dánielt keresték fel, s akkor szembesültek azzal a ténnyel, hogy a helyi lakosok nagy segítségre szorulnak. – Az iskolába is ellátogattunk, láttuk, hogy a gyerekek poros, betonos udvaron játszanak, ezért úgy döntött az alapítványunk, hogy az étkeztetés támogatása mellett gumilapos sportpályát segítünk létrehozni számukra – mondta a kurátor.

– Örülünk annak és hálásak vagyunk Istennek, hogy gyülekezetünk segíthetett abban, hogy sok gyermek örömére megvalósulhasson ez a nagyszerű projekt. Az pedig példaértékű, hogy a spotpálya összefogással készülhetett el, mindenki önzetlenül segített, ez pedig mindenképpen az adott település javát szolgálja – fogalmazott Nagy-Kasza Dániel.

Bacskai László, Zápszony polgármestere azon reményének adott hangot, hogy a testvéri barátság megmarad a rákoscsabaiakkal. – Azt is remélem, hogy vendégeinknek kedvet tudtunk adni ahhoz, hogy ezután ne csak támogatókként látogassanak Kárpátaljára, hanem magánszemélyekként is – magyarázta a polgármester.

Végül, de nem utolsó sorban László Gábor, a Rákoscsabai Béthel Alapítvány Kuratóriumának elnöke osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. Azt kívánta, hogy a sportpálya azon túl, hogy sokaknak örömet szerez, szolgálja a test és a lélek épülését, az összetartozás erősítését.

A gyereknappal egybekötött átadóünnepségen a megjelent szülőket és gyerekeket finom, helyben készült bográcsgulyással kínálták, majd minden korosztály kipróbálhatta focitudását a sportpályán.

Hegedűs Csilla