Ezerszer is igen! | Házasság hete 2021

Ezerszer is igen! | Házasság hete 2021

Már köztünk is hagyománnyá vált, hogy a házasság hete alkalmából meghívjuk a magyar gyülekezetek házaspárjait egy ünnepi vacsorára. Hálásak vagyunk Istennek, hogy az éppen aktuális járványügyi intézkedések lehetővé tették, hogy az idei év nehézségei ellenére a vacsorára 30 pár érkezzen, összesen hat településről.

Az igei üzenet témája az „Ezerszer is igen” volt. Vajon mire mondunk igent és mire nemet? A világ olyan sokszor rá akar kényszeríteni minket arra, hogy olyan dolgokra mondjunk igent, ami Istennek nem tetsző. Hunyjunk szemet egy csalás, vagy hazugság felett, mondván, hogy mindenki ezt csinálja, és közben utasítsuk el Isten elhívását az életünkben. Nekünk hívőknek, az az elhívásunk, hogy minél többször mondjunk igent Istennek és ezerszer is nemet a bűneinknek.

Vacsora közben a házaspárok csapatépítő játékokban próbálhatták ki magukat: közösen kellett, bekötött szemmel, kockacukortornyot építeni, szalagból fonást kötni. A játékok célja minden esetben az volt, hogy a párok együttműködve, egymásra támaszkodva jussanak el a célig. Hiszen a házasság két ember alkotta közösség, melyben a feleknek segíteni és támogatni kell egymást. Isten is úgy látta, hogy nem jó az embernek egyedül lenni, ezért szerzett neki segítőtársat.  Fókuszáljunk hát arra, hogy együtt építsük a házasságunkat, mindenki a magáét beleadva.

Az ünnepi estéről a házaspárok egy szépen elkészített, személyre szabott mézeskalácsot vihettek el emlékbe. A vacsora költségeinek egy részét a Kárpátaljai Második Esély Jótékonysági Alapítvány vállalta magára.


Tóth Klaudia