Egy hétvége a családért

Egy hétvége a családért

2020. december 11-13. között családi hétvégét szervezett a Kárpátaljai Második Esély Jótékonysági Alapítvány. Az eseménynek otthont adó Viharoson (mai nevén: Вишка) található Vadvölgy Panzióba, péntek délután 14 család érkezett meg Beregszászból, Zápszonyból, Kaszonyból, Macsoláról, Asztélyból és Gutról.

Miután megnyertük a pályázatot, hosszú ideje kerestük a lehetőséget ennek a hétvégének a megszervezésére. Imádkoztunk, figyeltünk és vártunk. Rengeteg bizonytalanság volt abban, hogy mikor és hogyan válhatna lehetségessé. A helyi korlátozások végül is lehetővé tették, hogy elinduljunk a szervezéssel, amiben újra nyitott ajtó volt előttünk. Legvégül pedig Istenünk jóindulatát abban is megláthattuk, hogy mindannyian egészségesen túléltük azokat a napokat és feltöltődve érkezhettünk haza. Így ez az egész esemény Isten hatalmas kegyelmét, védelmét, gondoskodását és áldását hirdeti!

A hétvégén különféle programok adtak lehetőséget arra, hogy a szülők, gyermekeikkel együtt tölthessék idejüket. Szombat délelőtt apa-fia, anyja-lánya program volt, amikor is az édesanyák a lányaikkal mézeskalácsot díszíthettek együtt, míg az édesapák a fiaikkal a panzió körüli vidéken túráztak. Ezután a gyerekek társasjátékoztak, színeztek az alapítvány munkatársai felügyeletével. Mi szülők dr. Pécsi Rita két előadását hallgattuk meg online, amely a gyermeknevelés egyik
problémás témájával, a fegyelmezéssel foglalkozott. Megfigyelhettük, hogy a fegyelmezés célja az, hogy a gyermekeinket önfegyelemre és felelősségvállalásra nevelve, készítsük őket az életre.

A nap második felében mindenki szabadon választhatta meg, hogyan szeretne kikapcsolódni: voltak akik sétára indultak, mások a közeli Árpád-vonalat, a korábbi Magyar Királyi Honvédség védelmi rendszerének egy részét tekintették meg egy erdei túra során, néhányan pedig a panzióban maradtak pihenni vagy szaunázni.
Vasárnap délelőtt közös istentiszteleten vehettünk részt. Az igehirdetésben Nagy-Kasza Dániel lelkipásztor testvér emlékeztetett minket arra, hogyha mi szülők, gonosz létünkre is gondoskodunk gyermekeinkről, mennyivel inkább gondoskodik és kész jót tenni velünk a mi mennyei Atyánk. Az ige bátorított minket, hogy kitartóan imádkozzunk gyermekeinkért és családjainkért, amit el is kezdtünk még ott helyben, mindenki családja körében.

Hálásak vagyunk az Úrnak, hogy ezekben az időkben sem nem feledkezik meg rólunk és ilyen felüdülésben lehetett része családjainknak.

A hétvége a Bethlen Gábor Alap és a 4H misszió támogatásával valósulhatott meg, amit ezúton is hálásan köszönünk!

Forrás: mejoalap.info