Jézust követem! – 2019

Jézust követem! – 2019

Öten vallották meg a bemerítésben is az Úr Jézusban való hitüket és az iránta való szeretetüket Zápszonyban. Az ünnepi istentisztelet a Beregszászi Magyar Baptista Közösséggel (Második Esély Missszió) együtt került megszervezésre, hiszen az öt főből kettő, a beregszászi gyülekezet tagjai közé csatlakozott. Az igehirdetés szolgálatát Mészáros Kálmán, a Magyarországi Baptista Egyház főtitkára végezte (Lukács 23:13-25) és Jézus és/vagy Barabbás történetén keresztül mutatott rá a személyes választás felelősségére.

A istentiszteleten a bemerítkezőknek lehetőségük adódott arra, hogy családtagjaik, meghívott barátaik előtt beszéljenek az Úr Jézusba vetett hitükről. Az örömünnepen Isten Lelke több résztvevőt meggyőzött arról, hogy nekik is tovább kell lépniük és az Úr Jézus parancsának engedelmeskedve, a bemerítésben is hitvallást kell tenniük.


Jószay Viktória férje, Ödön istenkeresését kísérte figyelemmel. Együtt fedezték fel a bibliai igazságokat, miközben Isten Igéjét olvasták. Ödön 2017-ben vállata fel, hogy a bemerítésben is kifejezi hitét és kezdeményezésére házi bibliórák indultak el náluk Nagymuzsalyban, aminek következtében Viktória szívében egyre bizonyosabb lett, hogy tovább kell lépnie a szellemi életben.

A református egyháznál betöltött szolgálatáról lemondva, rendszeres látogatója lett a Beregszászi Második Esély Misszió istentiszteleteinek. Megértette, hogy le kell zárnia a múltat és új életet kell kezdeni az Úr Jézus irányításával.

 


Nagy Éva barátnője, Jószay Viktória hívására kezdett el járni a nagymuzsalyi bibliaórákra. Megdöbbenésére, már az első alkalommal azt vette észre, hogy érti azt, amit hall. Isten Igéje megnyílt előtte és elkezdte formálni gondolkodását.

A “Szabadság Krisztusban” bibliaórákon rájött arra, hogy Isten örömhíre őt is fel akarja szabadítani és nem kell félnie a méltatlanságától vagy alkalmatlanságától, mert a Mennyei Atya az Úr Jézus Krisztus áldozata miatt őt is elfogadja. Ennek következtében rendszeresen látogatni kezdte a beregszászi Második Esély Misszió istentiszteleteit és a Lélek vezetésére hallgatva, az Úr Jézus követésére kötelezte el magát a bemerítésben is.