Édesanyák és gyermekeik közös hétvégéje

Édesanyák és gyermekeik közös hétvégéje

Jó megtapasztalni életünkben és szolgálatunkban azt, hogy Isten ma is munkálkodik és nincs számára lehetetlen. Őt nem gátolják a körülmények és a jelenlegi járványhelyzet sem abban, hogy véghezvigye azt, amit eltervezett. Nagyszerű lehetőség számunkra az, hogy tervének mi is részesei lehetünk. Isten tud és akar minket használni, ha odaszánjuk magunkat neki és engedjük, hogy vezessen minket.

Egyik hittestvérünket arra vezette az Isten, hogy támogassa a Második Esély Missziót a gyermekek között végzett szolgálatban, ezért felajánlott egy összeget arra, hogy tábort szervezzünk nekik. Sajnos a nyár folyamán nem sikerült ezt megvalósítani, azonban október utolsó hétvégéjén végül lehetőség adódott arra, hogy a gyülekezet női csapatának szervezésében egy 23 fős csapat elutazzon Polenára és ott szervezzen programot a gyermekeknek. Ez nagyszerű lehetőség volt arra, hogy kikapcsolódjanak, élvezzék a gyönyörű Kárpátokat és emellett Isten Igéjéről is tanuljanak.

A szervezők sokféle programmal készültek a hétvégére. A délelőtt folyamán lehetőség volt éneklésre, igevers tanulásra és bibliai történetek megismerésére. A hétvége fő témája a „Kincs” volt, ezen belül pedig az értékek. Megtanulhatták a gyerekek azt is, hogy nincs a világban nagyobb érték Jézus Krisztusnál. A délután sétálással és erdei túrával telt, ami után jól esett egy kis pihenéssel egybekötött kreatív foglalkozás. Az esték társasjátékokkal és mesenézéssel zárultak miközben jókat nevettünk, beszélgettük, és ápoltuk a közösséget. Úgy vélem, hogy mindannyian jó élményekkel gazdagodtunk és örömmel gondolunk majd vissza a hétvégére.

Azt mondja Pál a 2Kor.4,15-ben, hogy „Minden értetek van”. Ez valóban így van. Isten mindent megtett és tesz ma is annak érdekében, hogy Fiában olyan „kincsre” találjunk, aki által örök életünk lehet.

László Vita